Wat is Rotan?

Wat is Rotan?

Wat is rotan?

Rotan

Er zijn veel verschillende soorten rotan waar onze rotanstoelen, manden, pitriet lampen en accessoires van gemaakt zijn.

Ten eerste is het belangrijk te weten wat rotan is en waar het nou vandaan komt. Het groeit als liaan in het oerwoud en in de bossen. Per jaar kan rotan groeien tot ongeveer 8 meter lang met een maximum van wel 200 meter lang!

Waar is rotan te vinden? 

Een van de meest bekende rotan landen is toch wel Indonesië, waar overigens ook onze rotanmeubels geproduceerd worden. Daarnaast wordt de rotan productie in Vietnam ook met de jaren groter en bekender. 

Wat is het verschil tussen rotan en riet?

Het grootste verschil met riet is dat rotan door en door is en riet hol is vanbinnen. Bij het produceren van stoelen en grotere meubelen wordt bij ons dan ook altijd rotan gebruikt, omdat dit velen malen steviger is dan met riet wat dus van nature hol is.

Is rotan milieu verantwoord?

Rotan is een materiaal wat in de natuur erg snel aangroeit de reeds benoemde 8 meter per jaar. Rotan kan dan ook niet extra bij geplant worden in tegenstelling tot riet. Ten opzichte van hout heeft het voornamelijk veel voordelen, zoals het voorkomen dat er bomen gekapt moeten worden, sterker nog rotan heeft bomen nodig om aan te groeien.
Met het kopen van rotanstoelen manden en accessoires van Createyourhome.nl draagt u dus ook nog bij aan het behoud van de buitenlandse bossen. Uiteraard is alles met mate want ook aan het verkrijgen van rotan komt bij overproductie een eind.
Hoe onderhoud ik rotan?

Als u wilt bijdragen aan het milieu en de bossen in binnen en buitenland door rotanmeubelen en accessoires te kopen is het natuurlijk van belang deze te onderhouden om de levensduur zo lang mogelijk te maken.
De beste manier om rotan te onderhouden is door het 2 maal per jaar met een lauw sopje (groene zeep) en een zachte borstel schoon te maken. Een zoutoplossing helpt tegen het uitdrogen van uw rotanmeubelen.
Bij buitenstoelen is het verstandig deze na goed drogen te lakken met een transparante beschermende buiten lak. (geen spuitbussen)
Heeft u verder vragen over uw rotanmeubelen? Laat het ons weten via ons contact formulier
Uw milieubewuste rotan artikelen shoppen?  Hier vindt u al onze rotan artikelen in 1 overzicht!