INSTRUCTIES

INSTRUCTIES


Endless candles is erg gemakkelijk in het gebruik en veiliger dan traditionele kaarsen, zolang je het op de juiste wijze gebruikt.


1. Giet onze parels in je favoriete ‘’container’’. Vuurvaste containers zoals bakjes en schalen van steen, aardewerk of glas hebben onze voorkeur, maar het is ook zeker mogelijk om op een veilige manier andere versies van containers te gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat ze groot genoeg zijn om het smeltbad (rondom de lont) weg te houden van de randen en tijdens het experimenteren te voorkomen dat de container tijdens gebruik opwarmt. Over het algemeen betekent dit een minimale breedte en hoogte van 10 cm, zodat de lont rondom 5 cm ruimte heeft.


2. Plaats een van de meegeleverde lonten in de parels en zorg dat je 5 cm vrije ruimte rond de lont aan parels overhoudt. Je kunt ook meerdere lonten in een grotere container zoals een schaal gebruiken of de lonten korter knippen als je een kortere container probeert te gebruiken, belangrijk is dat je de lont minimaal 2 cm in de kaars  kunt stoppen en maximaal 1 cm erbovenuit komt. Een lont van 5 cm heeft onder de juiste omstandigheden een maximale brandtijd van 12 uur.

3. Steek je Endless-Candle aan en geniet ervan.

4. Als de lont op is of je hebt de kaars uitgeblazen wacht dan even tot de gesmolten parels uitgehard zijn. Vervolgens kun je na een half uur de lont uit de parels halen. Het gesmolten deels zal aan de lont blijven zitten en kun je gezamenlijk weggooien.

5. Schud je container op en hij is weer als nieuw, klaar om te branden met de volgende lont.